mannenzaken

We willen allemaal graag denken dat we in topvorm zijn als het aankomt op intimiteit met iemand, maar soms gebeurt het leven gewoon: Soms heb jij een geur die in de weg kan zitten. Ja, het gaat over penisgeur.

De genitaliën hebben veel talg- en apocriene klieren, die olie en zweet produceren en daardoor kunnen leiden tot een sterke penisgeur. Het is ook een gebied dat oververhit kan raken onder lagen kleding en ondergoed, wat kan leiden tot bacteriegroei die intense geuren veroorzaakt. Er zijn echter eenvoudige manieren om dit onder controle te houden.

Hoewel het absoluut niet jouw schuld is, zijn er veel factoren die kunnen bijdragen en er is veel dat je eraan kunt doen.

Tips voor een goed ruikende penis

Als je op het punt staat om voor de eerste keer orale seks of geslachtsgemeenschap te hebben, of als je relatief nieuw bent op dit gebied, inspecteer dan eerst alles goed. Als er een onaangename geur is, ga dan douchen en was je penis grondig, inclusief onder de voorhuid als je onbesneden bent.

Het wassen onder je voorhuid is om vele redenen belangrijk, niet alleen vanwege lichaamsgeur. Dit voorkomt onder andere balanitis, een pijnlijke zwelling van de voorhuid of het hoofd van de penis die voornamelijk onbesneden mannen treft als gevolg van slechte hygiëne.

Na het douchen, droog je volledig af en doe je de geurtest – wrijf met een vinger of wattenstaafje over je penis en ruik eraan. Als er na het douchen nog een onaangename geur is, onthoud je dan van seksuele activiteiten. Ga naar een uroloog of je huisarts – bij voorkeur een uroloog – en vraag om medicatie of een behandelingsprotocol. Als je een aanhoudende geur hebt die niet verdwijnt, ga dan zeker naar een uroloog.

Goed Wassen Je denkt misschien dat je weet hoe je je penis moet wassen, maar wellicht negeer je dat gebied of was je het te haastig. Neem de tijd! Je moet grondig te werk gaan. De liesstreek heeft veel plooien die bacteriën en geuren kunnen vasthouden, wat kan leiden tot irritatie of zelfs een bacteriële infectie.

Het is belangrijk om echt de tijd te nemen en alle plooien goed te wassen. Onbesneden mannen moeten ook onder de voorhuid schoonmaken. Gewone zeep zou voldoende moeten zijn. Het is niet ideaal om antibacteriële zeep te gebruiken, maar in het uiterste geval zou je dat kunnen doen. Gebruik echter nooit bleekmiddel of alcohol op je intieme delen’.

Houd Het Droog Na het douchen moet je ervoor zorgen dat je daar beneden droog bent voordat je je ondergoed aantrekt. Draag geen loszittende boxershorts — draag ondergoed zoals strakke boxershorts die gedurende de dag vocht afvoeren,

Als je sport of activiteiten doet waardoor je zweet, zorg er dan voor dat je doucht. Je zweet neemt alle bacteriën die je hebt en laat ze groeien. Het bedekken van de geur is niet genoeg, je moet het droog houden.

Ben Je Besneden Een punt om rekening mee te houden met betrekking tot penisgeur is dat het een groter probleem kan zijn voor mannen met een onbesneden penis. Een man met een voorhuid loopt het risico dat zijn penis sterker ruikt, door de groei van bacteriën of gist onder de voorhuid, als hij daar niet regelmatig wast.

Verwijder Smegma Je hebt misschien een afscheiding opgemerkt in de plooien van je huid daar beneden, vooral als je onbesneden bent. Dat is smegma-opbouw. Smegma, ook wel “peniskaas” genoemd, is een mengsel van huidcellen, gist en zweet dat onder je voorhuid kan verschijnen en sterk zal ruiken.

Hoe kom je ervan af? Was gewoon regelmatig, omdat zweet de echte katalysator voor smegma is. “Gist zit altijd op je huid, maar je kunt geen kaas maken tenzij je het de spreekwoordelijke melk geeft… dat zou het water of zweet zijn dat zich mengt met gist om de kaas te maken.

Als je merkt dat je meer smegma hebt dan normaal, of een bijzonder sterk ruikend smegma, heb je mogelijk een schimmelinfectie (ja, mannen kunnen ook schimmelinfecties krijgen!), in welk geval je een arts moet raadplegen.

Laat Je Testen Een andere bron van een sterke negatieve geur van je penis kan een SOA zijn. Als je de afgelopen maanden onbeschermde seks hebt gehad, heb je er mogelijk een opgelopen. Voor de zekerheid moet je jezelf laten testen.

Overweeg Gezondheidsproblemen Wat stop je in je lichaam? Veel mannen geloven of hebben daadwerkelijk een slechte lichaamsgeur. De redenen hiervoor variëren, maar veel hangt af van wat je in je lichaam stopt: Rook je? Heb je een dieet rijk aan junkfood of knoflook? Roken, alcohol en een slecht dieet kunnen ervoor zorgen dat we slecht smaken en ruiken. Nu is het misschien tijd om die gewoontes op te geven of ernstig te verminderen.

Knip Het Bij Netjes en opgeruimd blijven is een goede manier om zo fris mogelijk te ruiken. Schaamhaar verhoogt de kans dat je het warm krijgt en het houdt vocht en geuren vast. Je hoeft het niet allemaal weg te halen, maar dingen een beetje bijknippen kan een groot verschil maken in het ontstaan van geuren. Dus als je bezorgd bent, overweeg dan om daar beneden wat te trimmen.

Een aanrader is deze droge en verse poeder (deodorant) speciaal voor mannen van No Hair Crew.


Door admin

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *